Tuesday 26th September, 2006
Filed under: Manon's Wereld
Comments: No comments yet
Etc: TrackBack URL
Pro-Ana vs. fraude domeinnaam
Eigenlijk kwam ik een nogal zorgwekkend artikel over pro-anorexia sites tegen (wist niet dat deze bestonden, maar ja alles is tegenwoordig mogelijk op HET internet…) maar omdat ik de uitzending van Nova gisteren gemist heb en ik super-dom-kuiken niet wil promoten, gaan we het maar hebben over de fraude bij het registreren van domeinen Ja [...]
Eigenlijk kwam ik een nogal zorgwekkend artikel over pro-anorexia sites tegen (wist niet dat deze bestonden, maar ja alles is tegenwoordig mogelijk op HET internet…) maar omdat ik de uitzending van Nova gisteren gemist heb en ik super-dom-kuiken niet wil promoten, gaan we het maar hebben over de fraude bij het registreren van domeinen
Ja eigenlijk is dit ook al oud nieuws (het wil niet zo lukken vandaag…) maar nu is er dan toch een officieel onderzoek gedaan door 12register.com en yourhosting.nl, altijd fijn!! Waar het op neer komt is dat je gebeld wordt met de ‘waarschuwing’ dat iemand jouw .nl-domeinnaam als bijv .eu- of .org-domein wil registreren, maar ze willen jou de kans geven om dit nog net even wat eerder te doen… Jaja, daar mag je dan wel even vet voor gaan betalen.
Een van de bedrijven die deze tactiek toepassen is European Domains & Trademarks, die op het eerste gezicht toch niet onbetrouwbaar overkomen (wat een goede website al niet kan doen). Maar dan ga je eens verder zoeken en kom je deze tegen en nog eentje….. zal ik nog even doorgaan…..
Dus we zijn gewaarschuwd allemaal! Want wees nou eerlijk: welk zichzelf respecterend internet-gerelateerd bedrijf gaat zichzelf promoten door klanten te bellen….?!
Oh Dave, je kunt de core74.eu nu bij mij registreren hoor, kost je maar 250,- euro…. euh en dan wel nog eens 50,- per jaar


